Altijd een vakantiegevoel? Zo doe je dat!

Elke dag vakantie. Daar ga ik het met jou in deze video over hebben. We gaan het hebben over de misconceptie van vakantie, wat vakantie nou eigenlijk echt is en hoe jij ervoor kan zorgen dat jij gewoon voor altijd dat vakantiegevoel ervaart. Ik kwam op het idee voor deze video tijdens het hardlopen bij mijn vereniging voor de zomervakantie. We hadden het erover dat het bijna vakantie was en toen zei een gepensioneerde man van mijn vereniging dat hij elke dag vakantie had. Ik reageerde daarop door te zeggen dat ik ook elke dag vakantie heb. Op mijn opmerking werd vervolgens een beetje knorrig gereageerd, omdat enkelen ook mijn podcasts luisterden. Daarin vertel ik over de ‘shit-momenten’ in mijn leven en de valkuilen waar ik last van heb. Vandaar dat zij met de opmerking kwamen dat ik echt niet altijd vakantie heb. Toen werd het voor mij duidelijk was de misconceptie van het vakantiegevoel was.

 

 

Niet altijd ideale omstandigheden

Zo verwacht men dat tijdens de vakantie alle omstandigheden ideaal zijn. Daarnaast zou je geen last moeten hebben van je problemen en valkuilen, waar je normaal gesproken last van hebt. Het zou dus zo zijn dat je je tijdens je vakantie geen zorgen maakt, niet piekert of jezelf vastdraait in bepaalde gedachtes. Dit zou op vakantie allemaal niet spelen, want dan zijn de omstandigheden ideaal. Toen dacht ik, dat is helemaal niet zo! Op vakantie heb je alleen het besluit genomen dat je van al deze dingen niet zo’n last hebt en dat je dingen aan je voorbij laat gaan, want het is vakantie! Bijvoorbeeld als je moeder weer eens appjes stuurt over dingen waar ze altijd over klaagt, dan denk jij op vakantie waarschijnlijk “Boeie het is vakantie!”. Dit omdat je (onbewust) besloten hebt je hier op vakantie geen zorgen over te maken. Het is dus zeker niet zo dat alle omstandigheden ideaal zijn, maar je hebt gewoon besloten je hier niks meer van aan te trekken.

 

Voor altijd een vakantiegevoel

Ik heb mezelf dus gewoon voorgenomen om dit vakantiegevoel ‘for life’ vast te houden. Ik wil niet mijn gemoedstoestand laten beïnvloeden door dingen die misschien niet zo lekker lopen of door mijn eigen suffe valkuilen. Dat wil niet zeggen dat ik me nooit zwaarmoedig voel of nergens over pieker, maar ik heb het alleen sneller door en weet het dan te ‘shiften’. Dit omdat ik het belangrijk maak hoe ik mezelf voel. En dat kan jij ook! Waarschijnlijk doe je dit al op vakantie of als je vakantie hebt. Het weer mag dan wel beter zijn op vakantie en je kunt op een plek zijn waar je graag bent, maar de omstandigheden zullen alsnog niet ideaal zijn. Je kunt namelijk nog steeds in de file staan of andere dingen meemaken die niet ideaal zijn.

 

Het begint bij een besluit

Dus als jij nou, net zoals ik, altijd volmondig wil kunnen zeggen: “Ik heb altijd vakantie”, begint het bij een besluit. Namelijk het besluiten dat je het vakantiegevoel niet uit gaat stellen tot het moment dat je daadwerkelijk vakantie hebt. Je wilt dit gevoel namelijk altijd hebben! Je wilt altijd het gevoel hebben dat je je niet druk maakt om dingen waar ik je je niet druk om hoeft te maken. Piekeren is hier ook een mooi voorbeeld van. Want geef nou eens toe, hoe vaak draagt piekeren bij aan het behalen van de gewenste uitkomst? Meestal niet hè? Meestal heb je daar geen invloed op en ondertussen voel je je ook nog eens rot. Dus je kunt bij deze besluiten dat je ervoor kiest om het gewoon los te laten. Want dit kun je op vakantie ook! Hierdoor steek ik misschien wel vaker mijn kop in het zand, maar als het er écht op aan komt dan handel ik wel. Alle andere dingen, die helemaal niet urgent zijn, laat ik aan mezelf voorbijgaan. Dat is namelijk wat je op vakantie ook zal doen.

© 2022 brainbalanceopleidingen.com