Soloseks: Do or don’t?

Soloseks: Do or don’t? Veel mensen zien het als iets wat je enkel doet als je vrijgezel bent of ontevreden in je relatie bent. Echter wordt het belang van soloseks ontzettend onderschat. Waarom het juist zo belangrijk is en welke invloed dit heeft op je brein leg ik je in dit artikel uit.

 

Zelfliefde & soloseks

Soloseks wordt zoals ik in de introductie al kort aangaf vaak gezien als iets wat je enkel in bepaalde situaties doet, bijvoorbeeld wanneer je geen relatie hebt. Maar wist je dat soloseks een hele mooie vorm van zelfliefde kan zijn? We staan dag in, dag uit voor anderen klaar maar zouden ook eens naar binnen mogen keren en liefde aan onszelf mogen geven. Dat verdienen we namelijk allemaal!

Een goede manier om hiermee aan de slag te gaan is soloseks. De clitoris is het enige lichaamsdeel waarvan de enige functie ‘plezier’ is. Waarom zou je daar geen gebruik van maken? Gun jezelf eens de tijd en voel vooral ook dat je het verdient om die tijd voor jezelf te nemen. Geniet ervan om even op te laden en ontdek wat voor jou fijn is. Je verdient het namelijk om je zelfverzekerd en sexy te voelen.

 

Wensen & grenzen

Zelfliefde vind ik een van de belangrijkste voordelen die soloseks met zich meebrengt, maar het is zeker niet de enige! In de pubertijd gebeurt er daaronder van alles en begint je ontdekkingstocht. Door al eens het een en ander te hebben geprobeerd met soloseks zul je hier later profijt van hebben.

Wanneer je voor de eerste keer partnerseks hebt is het bijvoorbeeld makkelijker je wensen en grenzen aan te geven. Jij hebt namelijk al ontdekt wat je wel en niet zo fijn vindt, maar ook waar je wel of niet klaar voor bent. Niet alleen als je jong bent, maar je hele leven lang draagt soloseks bij aan je zelfvertrouwen.

 

Seksuele waakvlammetje

De vorige keer legde ik uit hoe je weer zin krijgt en vertelde ik al het een en ander over je ‘seksuele waakvlammetje’. Wanneer je regelmatig seks hebt – zowel partnerseks als soloseks – staat jouw seksuele waakvlammetje als het ware aan.

Wanneer het moment dan daar is en bijvoorbeeld je partner aangeeft zin te hebben zal je merken dat de zin ook bij jou sneller komt. Soloseks zorgt dus voor betere partnerseks!

 

Beloningssysteem

Tot slot speelt het beloningssysteem een ontzettend belangrijke rol in je seksleven. Zoals ik al aangaf helpt soloseks je te ontdekken wat jij fijn vindt. Wanneer je klaarkomt wordt het beloningssysteem in je brein geactiveerd. Hierdoor legt je brein een verband tussen seks en een ‘happy ending’. Ook dit draagt bij aan jouw seksuele waakvlammetje en hiermee een beter seksleven.

 

Kortom: ongeacht leeftijd of relatiestatus, soloseks is goed voor iedereen. Het blijft dan ook in de rest van je leven nuttig dat je af en toe dat momentje met jezelf kan hebben. Het resulteert in de aanmaak van meer testosteron – een hormoon dat een belangrijke rol speelt bij seksuele activiteit.

© 2022 brainbalanceopleidingen.com