Wat is Matcha thee? En waarom is dit gezond voor je?

Misschien heb je onze Matcha thee wel eens voorbij zien komen op onze tijdlijn of in onze webshop. Maar hoe is het ineens zo populair geworden? Wat is het precies en waarom is het goed voor je? Deze vragen beantwoorden we in dit artikel voor je!

De oorsprong van Matcha

Oorspronkelijk is Matcha een Chinese poeder, in China is het dan ook al eeuwenlang een bekende theesoort. Door de Japanse monniken werd de Matcha Thee van China naar Japan overgebracht. Daar groeide de populariteit van de Matcha snel en zo verspreidde de unieke thee zich over de hele wereld.

Alle soorten thee wordt gemaakt van één specifieke theeplant: de Camellia sinensis. Matcha wordt in het proces zo’n drie tot vier weken voor de oogst overschaduwd met doeken waardoor de chlorofylproductie een boost krijgt. Heb je je wel eens afgevraagd hoe die mooie groene kleur ontstaat? Of waar de zoete umamismaak vandaan komt? Ook dit wordt veroorzaakt door het overschaduwen van de plant!

Gezondheidsvoordelen

Alle soorten thee worden dus van dezelfde plant gemaakt. Echter, is Matcha een van de weinige soorten waarbij je het hele blad van de plant binnenkrijgt. Matcha zit boordevol met antioxidanten, vitamines en vezels. Denk aan; calcium, kalium, vitamine A en C, ijzer en eiwitten. Zo zeggen experts zelfs dat 1 kop Matcha thee qua voedingsstoffen gelijk staat aan 10 tot 15 kopjes gewone groene thee.

Ook voelen velen zich door Matcha alert en zen tegelijkertijd. Ze hebben goede focus, maar ervaren alsnog innerlijke rust. Dit komt door de combinatie van cafeïne en L-theanine in het product. L-theanine heeft een positieve invloed op de alfa-golven in je hersenen.

Ook verhoogt Matcha thee de stofwisseling waardoor je lichaam zo’n vier keer sneller vet kan verbranden. Matcha is een krachtig detoxmiddel en in staat om op een natuurlijke manier afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen.

Bereiding Matcha Thee

Voor het bereiden van een kop Matcha thee heb je slechts drie dingen nodig:

Schep 1 à 2 theelepels Matcha poeder in je kopje en voeg 100 ml water toe. Volgens experts is 80 graden de beste temperatuur, laat kokend water dus eventjes afkoelen voordat je het toevoegt. Gebruik vervolgens de Matcha-klopper om de thee op te kloppen gedurende zo’n 15 seconden. En… Genieten maar!

Ben je klaar voor deze gezondheidsboost? Bestel hier onze Matcha-klopper,  Matcha-lepel en Matcha poeder. 

© 2022 brainbalanceopleidingen.com