Vitamine, Mineralen & Supplementen

Maar liefst twintig procent van alle voedingsstoffen die we binnenkrijgen, gaat naar ons brein. Al die gezonde vetten, mineralen en vitamines zijn essentieel voor gezonde hersenen – en je merkt het meteen aan je mentale en fysieke gezondheid er niet genoeg van binnenkrijgt. Daarom is het van groot belang dat je het juiste voedsel eet: dit noem ik ook wel brainfood. Hoe beter jij je brein voorziet van deze voeding, hoe lekkerder, fitter en blijer jij je voelt.

Mineralen & vitamines

Ongeveer 4% van ons lichaam bestaat uit mineralen en spelen een cruciale rol in het reguleren van je interne processen. Ze komen voor in onze cellen, weefsels, enzymen en hormonen. Maar je lichaam kan deze mineralen niet zelf aanmaken, en is dus volledig afhankelijk van voeding die jij tot je neemt.

Vitamines kunnen we deels zelf aanmaken (denk maar eens aan vitamine D), en is deels afhankelijk van voeding (bijvoorbeeld vitamine B12). Vitamines spelen een essentiële rol in verschillende interne processen, maar ze hebben ook een aantal specifieke eigenschappen die ze onmisbaar maken voor een gezond brein. Ze bestrijden bijvoorbeeld symptomen als vergeetachtigheid en hersenmist, boosten je concentratie en houden je brein ook op latere leeftijd jong en gezond.

Supplementen

Hoewel vitamines en mineralen voor iedereen onmisbaar zijn, is de specifieke behoefte van ieder mens anders. Ieder brein is uniek en de opname van voedingsstoffen is ook sterk afhankelijk van onze spijsvertering en andere factoren zoals, leefstijl, genetica, dieet en meer. Daarom is het verstandig om aan te vullen van supplement die afgestemd zijn op jouw behoefte. Maar wat is jouw behoefte? Wat doen die voedingsstoffen nu eigenlijk voor je? Welke supplementen heb jij nodig? Hoe herken je een goede kwaliteit? En hoe gebruik je ze? 

Dit alles leer je tijdens de Brain Balance Boost: Vitamine, Mineralen & Supplementen. Op 17 en 18 februari 2023 geven Charlotte Labee en Kirsten Elsdijk deze tweedaagse training. Wil je hier meer over leren voor persoonlijke doeleinden, of wil je dit bijvoorbeeld graag toepassen in je eigen praktijk? Schrijf je dan snel in!

Wat leer je tijdens de 2-daagse training Vitamine, Mineralen en Supplementen:

  • Welke vitaminen en mineralen belangrijk zijn
  • Welke voedingsstoffen heb je allemaal nodig?
  • In welke hoeveelheden je deze nodig hebt
  • Waarom alleen voeding helaas niet meer toereikend is om alle voedingsstoffen binnen te krijgen
  • Hoe je het verschil ziet tussen ‘goede’ en ‘slechte’ supplementen
  • Hoe je weet welke supplementen je wanneer in kunt zetten

Over de training

Inbegrepen in de training:

Over Charlotte

Charlotte is 5 jaar geleden door haar eigen ervaringen en tegenslagen, zowel prive als zakelijk zich gaan verdiepen in de werking van ons brein. In eerste instantie voor haarzelf, om haar eigen processen te verbeteren en beter te begrijpen. Daarna werd het haar passie en missie om de kennis die zij had opgedaan en de onderzoeken die zij had gedaan te gaan delen met mensen. Dat doet Charlotte nu inmiddels 4 jaar op verschillende podia, van lezingen, seminars, congressen tot trainingen. Van 10 personen tot 2500 personen. Ook heeft ze inmiddels 6 boeken geschreven en haar eigen opleidingsinstituut. Ze kwam er steeds meer en meer achter dat er zoveel kennis is wat gedeeld zou moeten worden, vanuit de wetenschap, voedingsleer, ervaringen van mensen en experts. Zodat iedereen bekender wordt met zijn eigen brein en biologische processen.

Over Kirsten

Kirsten is orthomoleculair therapeut en kPNI (klinische Psycho Neuro Immunologie)  therapeut.

Kirsten zoekt graag uit wat de oorzaak achter je huidige klacht(en) is, zodat hier daadwerkelijk een blijvende oplossing voor in gang kan worden gezet. Dit is maatwerk; het ene lichaam is namelijk het andere niet. Naast het geven van voedings- en lifestyle adviezen, vertaalt zij tijdens het consult de complexe kennis over de werking van het lichaam naar begrijpelijke taal. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat jij zelf de controle over je eigen gezondheid weer terugkrijgt. Het bijzondere aan deze aanpak is ook, dat je met een relatief klein verschil een grote verandering bereikt.

Kirsten behandelt vele uiteenlopende klachten en heeft zich door haar jarenlange ervaring vooral toegelegd op het verhogen van het energieniveau en het versterken van het immuunsysteem.

© 2022 brainbalanceopleidingen.com