Een andere mindset waarom je faalmomenten zou moeten vieren

Een andere mindset: waarom je faalmomenten zou moeten te vieren 

In deze video leg Mindset Expert Pam van den Berg je uit waarom je niet alleen je successen, maar ook je ‘failures’ zou moeten vieren!

Dit is de reden waarom je ook je faal momenten moet vieren from charlotte labee on Vimeo.

Een andere mindset

Vieren dat je gefaald hebt? Dat is nog eens een andere mindset! Misschien heb je wel eens gehoord dat het ook tof is om je successen te vieren. Daar ben ik het helemaal mee eens! Want we hebben nog wel eens de neiging, dat herken ik zelf ook, om de dingen die goed gaan een beetje aan ons voorbij te laten gaan. Dit door je volle bak te focussen op het volgende doel of juist op alles dat fout is. Maar hoe zou het zijn als we met z’n allen zouden vieren als we gefaald hebben?

 

Stoppen met analyseren

Ik zag dit ergens voorbij komen en mijn hart ging er sneller van kloppen. Want ik weet zeker als ik het normaal ga vinden om een feestje te bouwen als ik ergens in gefaald heb, ik veel meer dingen ga ondernemen. Je bent dan namelijk niet meer bang om fouten te maken en je stop met het eindeloos analyseren van scenario’s. Zo zou je een taartje moeten eten wanneer je een bekeuring hebt gekregen voor te hard rijden en zou je een weekendje weg moeten gaan wanneer je vriendinnen niet meer met je op skivakantie willen.

 

Durf fouten te maken!

Ik geloof echt dat falen niet meer als falen voelt wanneer je dit ook zou vieren. Dan zou je je er bijna op gaan verheugen dat er deze week iets verschrikkelijk fout gaat. Hierdoor gaat de druk om alsmaar te presteren er een beetje van af. Je moet er gewoon volle bak van genieten als het fout gaat, want je hebt het namelijk toch maar mooi gedaan. Je bent niet blijven hangen in het analyseren, maar je hebt stappen ondernomen en dan kan het simpelweg gebeuren dat je faalt. Het betekent dan ook dat je leeft.

 

Dus vier je successen, maar ook je ‘failures’. Ik ben heel benieuwd wat dit bij jou triggert, want het triggerde mij in ieder geval enorm!