Je leven slapend transformeren? Het kan!  

Je leven slapend transformeren? Het kan!  

Ik ben ervan overtuigd dat ons lichaam en hersenen zo zijn gevormd dat alles aanwezig is om, bijvoorbeeld in geval van ziekte, onze eigen apotheek te activeren. Maar ik realiseer me ook dat wij hier in het Westen, ons vertrouwen in dit talent veelal kwijtgeraakt zijn. 


Mijn zoektocht 

Omdat ik al op jonge leeftijd last had van angsten en chronische pijn, ben ik op zoek gegaan naar het antwoord op de vraag hoe ik hiermee ‘moest leren leven’. De oplossing bleek te liggen in een holistische leefstijl, wat een goede samenwerking inhoudt tussen lichaam, geest en natuur.  

Zodoende ben ik de afgelopen 10 jaar bezig geweest met het onderzoeken en ervaren van verschillende meditatie- en transformatietechnieken. Mijn belangrijkste ontdekking was de Yoga Nidra, een diepe meditatie-vorm waarmee alle puzzelstukjes in één enkele techniek samenvielen. 

Deeprelax Yoga Nidra 

Door mij vervolgens jarenlang fulltime in deze intense vorm van ontspanning te verdiepen, en door onderzoek onder duizenden deelnemers, heb ik ervaren welke technieken binnen de Yoga Nidra wel en niet aanslaan bij de moderne mens met de stressgerelateerde klachten van de huidige tijd. Ik ontwikkelde, op basis van de uitkomsten, mijn eigen variant die ik Deeprelax Yoga Nidra heb genoemd. Waarbij ik met veel respect de traditionele Yoga Nidra heb gecombineerd met andere krachtige technieken die de afgelopen 10 jaar op mijn pad zijn gekomen.  Met Deeprelax Yoga Nidra kun je liggend en zelfs slapend je hersenen en dus je leven veranderen. Je hebt er niemand voor nodig (alleen een begeleidende stem) en je past het toe waar en wanneer je maar wilt. En dat is hard nodig in deze tijd van overprikkeling en veel stress.  

 Ingrediënten die in de Deeprelax sessies terugkomen zijn:  

  •       Ademhalingsoefeningen
  •       Ontspannings- en bewustzijnstechnieken
  •       Gecombineerd met hypnose en visualisaties.

Vrijwel meteen na het geven van de eerste paar sessies, kreeg ik bevestigd dat bijna iedereen Deeprelax Yoga Nidra fijn vindt. Ook mensen die nog nooit yoga of meditatie hadden beoefend. Bijna 90% van de deelnemers kwam na de eerste sessie terug voor meer. Ook aan mijn online sessies wordt door een groot aantal enthousiast volgers deelgenomen. 

 En dat is niet zo gek, Yoga Nidra vraagt heel weinig beweging laat staan inspanning, en is door iedereen te beoefenen. Deze vorm van yoga laat zich eerder omschrijven als een fijne geleide slaapmeditatie, waarbij je lekker onder een dekentje ligt en alles los mag laten. Om vervolgens zonder inspanning alles in het hoofd op orde te brengen, het zenuwstelsel te kalmeren, een intens diepe rust te ervaren en het lichaam zichzelf te laten genezen. Een gouden formule in deze tijd waarin we al zoveel moeten.  

De meeste mensen ervaren het als slapen terwijl je wakker bent. Na elke sessie voel je je als herboren met minder angst of gepieker en met nieuwe energie en focus. 

En ik weet dat het misschien een beetje ongeloofwaardig klinkt. Hoe kun je slapen terwijl je wakker bent? Dit lijkt de perfecte oplossing voor een drukke werkweek!  

 Maar het zit iets ingewikkelder in elkaar. Dit heeft o.a. te maken met het grote effect dat de Yoga Nidra op de hersenen heeft. Beide hersenhelften worden in balans gebracht zodat de actie- en ontspanningssystemen (een soort gas- en rempedaal) in je lichaam eindelijk weer goed gaan samenwerken.  

 Tijdens een sessie (die in lengte kan variëren van 7 tot 50 minuten) reis je langs de verschillende hersenstaten. Je gaat namelijk van de brainwave-staat alpha, waarin je al dieper gaat ontspannen, naar theta, de hypnosestaat waar je de kans krijgt om een diep verlangen te manifesteren. Om uiteindelijk te eindigen in de delta-hersenstaat, waardoor je lichaam in slaap valt en je mind bijna niet meer actief is. Delta activeert het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Een bijzondere slaapmeditatie dus, waarvan de yogi’s geloven dat je iedere keer eindigt in een staat van verlichting. Een staat die overigens altijd in ons aanwezig is, maar waar we ons meestal niet van bewust zijn.  

De transformerende ervaringen van de gebruikers van mijn online sessies zijn oneindig. Maar om het voor nu dicht bij huis te houden: sinds ik de afgelopen 4 jaar bijna dagelijks Yoga Nidra beoefen is mijn chronische aandoening met 90% verminderd. Ik ga nu bijna pijnvrij en met veel meer energie door het leven. Daarnaast is alles wat ik in de afgelopen 10 jaar door meditatie en Yoga Nidra heb gevisualiseerd, werkelijkheid geworden.  

Want een van mijn belangrijkste ontdekkingen van de Yoga Nidra is het werken met het quantum field om ons heen. Kort gezegd, werken met de wet van de aantrekkingskracht. Door in de Yoga Nidra te werken met intenties en visualisaties wordt het mogelijk om een droomleven te creëren vanuit rust. De yogi’s wisten dit natuurlijk al lang en gelukkig wint deze theorie nu ook in Nederland steeds meer terrein. Het leven is een spiegel van alles wat jij hebt gedacht en gevoeld. Zodra je echt grip krijgt op dit concept wordt werkelijk alles mogelijk en kun je je volledige potentieel gaan benutten, ongeacht waar in je leven je je nu ook bevindt.  

Of je nu beginner of gevorderde bent, met Deeprelax Yoga Nidra is het mogelijk om diep te ontspannen waar en wanneer je maar wilt. In de vorm van een kort ochtendritueel, een powernap tussendoor of juist tijdens een heerlijke, extra lange avondsessie. Elke sessie heeft een uniek thema, begeleid door zelfontworpen muziek met binaural beats, duurt 7 tot 50 minuten en is gewoon via je telefoon te beluisteren, zodat je makkelijk thuis, op je werk, onderweg of zelfs tijdens het wachten voor een afspraak een rustmoment voor jezelf kunt pakken. 

Zelf proberen? 

Na deze sessie voel je je als herboren met minder angst of gepieker en met nieuwe energie en focus. Volg de sessie als start van je (werk)dag, doe ‘m tijdens een powernap tussendoor of sluit de dag ermee af (of doe het allemaal!).