Kurkuma pasta en golden milk

Kurkuma, ook wel geelwortel is 1 van de meest helende kruiden die de natuur ons te bieden heeft. Wat feitjes op een rij over dit heilzame kruid:

Kurkuma bevat belangrijke vitamines: A, B1, B2, B3, B6, B12, C, D, E en K. En in kurkuma zitten waardevolle mineralen zoals ijzer, calcium, magnesium, kalium en zink.

Heilzaam

De heilzame stofjes in Kurkuma heten curcuminoiden. In Azië, en dan vooral in India is er al heel lang bekend dat deze stofjes een heilzame werking hebben. Dit wordt dan ook al duizenden jaren gebruikt om het lichaam te zuiveren. Wat ze in Azië al heel lang weten heeft de wetenschap inmiddels onderzocht en dit is bewezen:

Kurkuma

  • Werkt ontstekingsremmend
  • Vermindert hart en vaatziekten
  • Goed voor de antioxidanten
  • Beschermt tegen alzheimer
  • Beter voor het verteren van voedsel

Kortom een wondermiddel wat ik graag iedere dag tot me neem, zeker met deze kennis op zak. Wel belangrijk dat de kurkuma goed bereid is, anders neemt je lichaam het niet goed op, waar moet je op letten?

Meng kurkuma met zwarte peper. Uit onderzoek blijkt dat kurkuma dan veel beter wordt opgenomen. Het toevoegen van zwarte peper aan kurkuma zorgt ervoor dat de werkzame stoffen meer dan 1000x beter worden opgenomen. Als je dus van de voordelen van Kurkuma wil profiteren moet je deze zeker niet vergeten toe te voegen.

Kurkuma lost niet op in water. Het lost wel goed op in olie. Gebruik dus altijd een gezonde olie in het gerecht, zoals kokos- of olijfolie.

Recept Gouden Melk

Om je gouden melk te maken heb je eerst de gouden pasta nodig:

Gouden Pasta

Bereiding

Doe alles (behalve de kokosolie) in een steelpannetje en kook het voor minimaal 7 minuten, door het koken wordt de opname van de peper goed gemixt met de kurkuma. Peper en olie zijn in dit recept de co factor voor de kurkuma. Door deze combinatie versterk je de opname van de krachtige kurkuma in je cellen. Voeg indien het te droog wordt nog wat water toe bij het koken. 

Haal van het vuur en voeg de kokosolie met behulp van een lepel toe, goed door roeren en de gouden pasta laten afkoelen. Doe de gouden pasta in een glazen weckpot wanneer het afgekoeld is en bewaar in de koelkast voor 3 weken. 

Gouden Melk

Bereiding

Doe 2 kopjes melk met 1 theelepel ‘Gouden Pasta’ in een pannetje en warm rustig op. Zorg dat het niet gaat koken! Een garde is handig om de pasta goed met de melk te vermengen. Als de ‘Gouden Pasta’ op temperatuur is, haal je het pannetje van het vuur af.

Nu kun je optioneel wat honing en kaneel toevoegen.

Als je een volgende keer een kop koffie wil pakken, probeer dan een keer dit geweldige recept. Wij drinken dit op regelmatige basis en het is super lekker en MEGA gezond. Op het Japanse eiland en Okinawa wordt dit zeer veel gedronken. Dit eiland behoort tot de Blue Zones.

YBB Visual-2

Krijg toegang tot meer inzichten

Wil jij meer diepgaande inzichten over de werking van jouw brein en hersenprocessen? Schrijf je nu gratis in en krijg toegang tot alle artikelen, podcasts, video’s, playlists en meer.

Ook interessant voor jou

recepten

Havermout met wortel en zoete aardappel

Pecannoten bevatten enorm veel verschillende soorten vitaminen en mineralen. Denk aan vitamine A, B, C, E, magnesium (werkt goed tegen stress), kalium en foliumzuur. Regelmatige consumptie kan de kans op hart- en vaatziekten, alzheimer en

recepten

Veggie spaghetti

Dit gerecht is heerlijk om lauwwarm te eten. Door de diversiteit aan groenten bevat het veel verschillende voedingsstoffen. Hoe meer kleur we op een dag eten, hoe meer baat

recepten

Spitskool maaltijdsalade

Spitskool is een heerlijke koolsoort met voedzame eigenschappen. De groente is familie van de witte kool, maar er zijn wel verschillen. Zo is spitskool spits

recepten

Salade met bietjes en geitenkaas

De basis van deze salade is bietjes. Bieten bevatten betalaïnen, dit zijn pigmenten die voor de kleur van de rode bietjes zorgen. Maar, veel wijst erop dat deze