Leuke dankbaarheidsoefening voor je kids

Leuke dankbaarheidsoefening voor je kids

Dankbaar zijn is een van de geheimen voor een gelukkig leven. Ook kinderen kunnen heel goed dankbaarheid ervaren door te beseffen wat ze hebben. Dit zorgt voor vertrouwen, tevredenheid, optimisme en rust. Hieronder lees je meer over een leuke dankbaarheidsoefening die je dagelijks samen met je kids kunt doen. 

Dankbaarheid beïnvloedt het kinderbrein positief 

[membership level = “2”]

Dankbaarheid heeft het meest positieve effect als je kinderen het dagelijks ervaren. Het begin van de dag is hiervoor het moment bij uitstek. Het brein is na het ontwaken ontvankelijk voor nieuwe informatie, waardoor je kids het positieve gevoel van de dankbaarheidsoefening mee hun dag in nemen. 

Dit is wat je nodig hebt voor de oefening: 

  • Glazen pot 
  • Kleurenprinter 
  • Papier 
  • Schaar 
  • Lijm
  • Pen, stift of potlood 

Oefen elke dag dankbaarheid met je kinderen 

De glazen pot wordt jullie eigen Dankbaarheidspotje. Schrijf deze naam op een stuk papier, knip het af en lijm het op de pot. Knip daarna voor elk kind 7 kaartjes uit het papier (genoeg voor één week), die samen allemaal in de pot passen. Je kunt de pot eventueel naar eigen inzicht versieren met stickers of lintjes. 

Laat je kinderen elke ochtend iets op het papiertje schrijven waar ze dankbaar voor zijn en doe daarna de papiertjes in de pot. Dit is een superleuke manier om het gevoel van dankbaarheid in het brein van je kids te versterken. Bovendien is het een gezellige activiteit om aan het einde van de week de papiertjes gezamenlijk nog eens door te nemen. 

[/membership]

[pmpro_signup submit_button=”Registreer je nu!” level=”2″ login=”1″ redirect=”referrer” title=”Registreer voor extra content!” intro= “Registreer je voor een gratis membership, om verder te lezen en toegang te krijgen tot andere content!” ]