Brain Food

Brainfood is een term die de laatste jaren veel aan bekendheid heeft gewonnen. Dit komt door Charlotte Labee, omdat zij in haar Brain Balance methode en in de Brain Food en Brain Food Smoothies boeken op een toegankelijke manier de link tussen voeding en de hersen legt. Kort samengevat is dit haar boodschap: je brein heeft gezonde voeding (ook wel Brain Food) nodig om in balans te blijven en optimaal te functioneren.

Maar wat is gezonde voeding nu eigenlijk? En welke voedingsmiddelen geven je hersenen het meeste van wat ze nodig hebben? In totaal zijn er 45 voedingsstoffen die je breinbalans bewaken en je hersencapaciteit versterken. Voedsel dat rijk is aan deze stoffen, draagt dan ook het meeste bij aan een goed functioneren van je brein en daarmee aan jouw dagelijkse welbevinden. Zo ben je beter bestand tegen stress en de vele andere uitdagingen waar het leven je voor stelt.

Op 13 en 14 mei 2023 geven Charlotte Labee en Marieke Kok een tweedaagse training over Voeding en je Brein. Wil je hier meer over leren voor persoonlijke doeleinden, of wil je dit bijvoorbeeld graag toepassen in je praktijk? Schrijf je dan snel in.

Marieke Kok

Charlotte Labee

Marieke Kok

Charlotte Labee

Brain Balance Boost
299
  • Charlotte Labee & Marieke Kok
  • 10:00 - 17:00 uur
  • 13 & 14 mei 2023
  • Theodoor Colenbranderhof 3, 3059 Rotterdam, Nederland
  • 299
  • Brain Food Lunch, snacks & drinks
  • Inclusief studiemap & materiaal

Wat leer je tijdens deze 2-daagse training?

Wat is Brain Food?

Welke voedingsstoffen heb je allemaal nodig?

Welke voedingsstoffen komen we standaard tekort?

Hoe maak je van Brain Food je lifestyle?

Hoe je darmen je brein beïnvloeden.

Hoe een verstoorde darmflora zorgt voor een verstoorde breinfunctie.

Hoe intoleranties door ons Westerse voedingspatroon ontstaan.

Hoe je zelf een gebalanceerd voedingsschema maakt.

Wat suikers met je brein doen en hoe je aan de slag kunt gaan met je suikerverslaving.

Hoe toxinen ontstekingen kunnen veroorzaken en wat je er tegen kunt doen.

Brain Balance Opleidingen
– REVIEW –

"

Mischa ging in op mijn persoonlijke verhaal en besteedde veel aandacht aan iedereen in de groep die daar behoefde aan had. Fijn dat zij ook zelf haar kwetsbare kant vertelde. De training was een goede afwisseling tussen ontspanning, persoonlijke verhalen en nieuwe kennis. Dag één had voor mij iets meer oefening mogen hebben.

5/5
– Sam Maas

Wat zijn de beste voedingsmiddelen voor de hersenen?

Een stof zoals omega 3 is van nature veel aanwezig in voedingsmiddelen zoals vette vis. Leuk weetje: in de menselijke evolutie is de neocortex in het brein ontwikkeld nadat de mens wegens droogte dichterbij water ging wonen en hierdoor meer vis ging eten. Naast visvetten maken ook gezonde vetten zoals extra vierge olijfolie (vanwege de polyfenolen en vitamine E) en eieren (inclusief dooier vanwege de choline) je brein sterker, slimmer en gezonder. Daarnaast zijn groente en fruit belangrijk vanwege de natuurlijk aanwezige vitamines, antioxidanten en voedingsvezels.

Maar in hoeverre zijn de bovengenoemde voedingsmiddelen eigenlijk voldoende aanwezig in jouw dagelijkse dieet? Als jij eet zoals de meeste mensen, is de kans groot dat je te weinig van een aantal belangrijke voedingsstoffen binnenkrijgt. Zo eet de gemiddelde Nederlander dagelijks slechts 131 gram groente, waar de Schijf van Vijf 250 gram aanbeveelt (Charlotte raadt 500 tot 800 gram per dag aan). Van een voor het brein schadelijke stof als suiker krijgt de gemiddelde Nederlander met 110 gram dagelijks dan weer veel teveel binnen.

Net zoals er voedsel is dat gezond is voor de hersenen, is er ook voeding met een desastreuze uitwerking op het brein. Met stip op één op de lijst van stoffen die je wilt vermijden, staat suiker. En dan vooral in de meest bewerkte, onnatuurlijke vorm. Suiker werkt ontstekingsverhogend, doet de hersenen krimpen, laat cognitieve functies achteruitgaan, verhoogt de kans op alzheimer of dementie en zorgt voor pieken en dalen in bloedsuikerwaarden.

Over onze trainers

Job van den Hurk

Marieke Kok

Nanda Coenen

Inge Declercq

Patricia Lie-van Dijk

Kirsten Elsdijk

Floor van der Steen

Ginny Chamorro

Siebe Hannosset

Mischa Selis

Erik Schut

Charlotte Labee

Marieke Kok

Charlotte Labee