Breinziektebeelden

Kennis is macht als het op gezondheid aankomt. Waarom wordt de één nu eigenlijk ziek en de ander niet? Wat is er nodig om gezond te blijven of weer gezond te worden? We worden met z’n allen steeds ouder, maar de cijfers laten ook zien dat we als mens zijnde steeds jonger, chronisch ziek worden. Aan ziek worden gaan vaak vele jaren van ontregelde mechanismes in het lijf vooraf, vooral bij chronische, niet besmettelijke ziektebeelden zoals hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten, diabetes en neurodegeneratieve ziektebeelden (dementie, Parkinson) is een grote overlap te bespeuren. De onderliggende mechanismes zijn, vooral tijdens het ontstaan van deze ziektes, vaak hetzelfde. De uiteindelijke ziekte is dan een gevolg van een onderliggende vaak al lange tijd aanwezige disbalans.

Alleen met de juiste kennis over deze onderliggende systemen kun je daadwerkelijk meer leren over jouw (brein)gezondheid. De ultieme consequentie van chronische ziekte? Het verdwijnen van onze hersenen! Wat zijn de belangrijkste risicofactoren? Waarom hebben ze een sterke impact op ons brein en wat kunnen we doen om onze hersenen zo gezond mogelijk te houden? Erik neemt jou in deze 2-daagse training hierin mee.

Op 9 & 10 september 2023 geeft Erik Schut een tweedaagse training over Breinziektebeelden. Als cadeautje organiseren we op 25 september 2023 om 19:30 uur nog een Q&A met Erik. Tijdens deze Q&A kun je nog al je vragen stellen aan Erik.

Erik Schut

Erik Schut

Brain Balance Boost
299
  • Erik Schut
  • 10:00 - 17:00 uur
  • 9 & 10 september 2023
  • Theodoor Colenbranderhof 3, 3059 Rotterdam, Nederland
  • 299
  • Brain Food Lunch
  • Inclusief studiemap & materiaal

Wat leer je tijdens de 2-daagse training Breinziektebeelden?

Meer over neurodegeneratieve ziektes.

Hoe alles in het lichaam samenwerkt met elkaar.

Welke processen in het lichaam invloed hebben op het brein en vice versa.

Wat zijn risicofactoren die de kans vergroten op het krijgen van neurodegeneratieve ziektes.

Hoe kunnen we neurodegeneratieve ziektes voorkomen.

Brain Balance Opleidingen
– REVIEW –

"

Mischa ging in op mijn persoonlijke verhaal en besteedde veel aandacht aan iedereen in de groep die daar behoefde aan had. Fijn dat zij ook zelf haar kwetsbare kant vertelde. De training was een goede afwisseling tussen ontspanning, persoonlijke verhalen en nieuwe kennis. Dag één had voor mij iets meer oefening mogen hebben.

5/5
– Sam Maas

Kennis over je gezondheid

We worden met z’n allen steeds ouder, maar de cijfers laten ook zien dat we als mens zijnde steeds jonger chronisch ziek worden. Aan ziek worden gaan vaak vele jaren van ontregelde mechanismes in het lijf vooraf, vooral bij chronische, niet besmettelijke ziektebeelden zoals hart- en vaatziekten, auto-immuunziekten, diabetes en neurodegeneratieve ziektebeelden (dementie, Parkinson) is een grote overlap. De onderliggende mechanismes zijn, vooral tijdens het ontstaan van deze ziektes, vaak hetzelfde. De uiteindelijke ziekte is dan een gevolg van een onderliggende vaak al lange tijd aanwezige disbalans.

Alleen met de juiste kennis over deze onderliggende systemen kun je daadwerkelijk meer leren over jouw (brein)gezondheid.

Erik neemt jou in deze 2-daagse training hierin mee. Na afloop van de tweedaagse training is er nog een live Q&A via zoom met alle deelnemers waarin jij als deelnemer al je vragen kunt stellen aan Erik.

Over onze trainers

Job van den Hurk

Marieke Kok

Nanda Coenen

Inge Declercq

Patricia Lie-van Dijk

Kirsten Elsdijk

Floor van der Steen

Ginny Chamorro

Siebe Hannosset

Mischa Selis

Erik Schut

Charlotte Labee

Erik Schut