Burn-out

1 op de 6 werkende mensen ervaart burn-out klachten, en dit gaat alleen maar meer worden als er niets verandert. Tegenwoordig is de balans tussen inspanning en herstel van het brein en lichaam zo verstoord, dat die disbalans kortsluiting veroorzaakt. Van een burn-out ben je niet van de ene op de andere dag hersteld, en we zien ook dat het risico op terugvallen heel groot is. Dit komt omdat mensen steeds weer in dezelfde valkuilen stappen.

Een burn-out voorkomen of ervan herstellen kun je alleen als je begrijpt hoe die burn-out ontstaat en hoe jouw lichaam erop reageert. Tijdens de tweedaagse burn-out training leer je wat voor processen er in je lichaam plaatsvinden bij een burn-out. Welke signalen moet je herkennen? Wat zijn de risicofactoren, en welke rol speelt voeding, omgeving en activiteit? Waarom is de ene persoon gevoeliger voor een burn-out dan de ander? Welke rol speelt ons stress-systeem? Alleen als je begrijpt hoe een burn-out werkt, kun je de juiste stappen nemen om te herstellen.

Want uiteindelijk is dat waar je naar toe wilt: volledig herstellen. Burn-outklachten zitten in je lichaam: je slaapt slechter, bent moe, hebt fysieke klachten als hoofdpijn en spierpijn, depressieve klachten, darmproblemen, menstruatieproblemen en meer. Hoe pak je deze klachten aan, en hoe kun je werken aan je mindset en individuele valkuilen? De training geeft veel informatie en praktische handvaten om meteen in het dagelijks leven in te zetten. De dagen zijn daarom zinvol voor iedereen die een burn-out wil begrijpen, voorkomen, of bezig is met het herstel.

De training vindt plaats op 1 & 2 april 2023 en wordt gegeven door Charlotte Labee en Erik Schut. Erik zal vooral ingaan op het lichaam en de klachten die je ervaart van een burn-out, het stress-systeem en hoe je stappen naar herstel kunt zetten. Charlotte gaat zich richten op het onderbewuste systeem, onze breinprogrammering en de nervus vagus (de belangrijkste zenuw in ons lichaam).

Wil je meer over een burn-out leren voor je eigen gezondheid of om anderen te helpen? Schrijf je dan snel in, want er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Erik Schut

Charlotte Labee

Erik Schut

Charlotte Labee

Helaas is Burn-out VOL !!!!

Brain Balance Boost
299
  • Charlotte Labee & Erik Schut
  • 10:00 - 17:00 uur
  • 1 & 2 april 2023
  • Theodoor Colenbranderhof 3, 3059 Rotterdam, Nederland
  • 299
  • Brain Food Snacks & Drinks
  • Inclusief studiemap & materiaal

Wat leer je tijdens deze 2-daagse training?

Wat zijn de lichamelijke en mentale symptomen van een burn-out?

Wat zijn de verschijnselen?

Wat zijn de lichamelijke en mentale symptomen van een burn-out?

Hoe werkt je stress systeem?

Hoe social media en prikkels onze hersenen negatief beïnvloeden.

Welke bouwstenen essentieel zijn voor een brein in balans.

Hoe lifestyle en de keuzes die je maakt je breinprocessen beïnvloeden.

Brain Balance Opleidingen
– REVIEW –

"

Mischa ging in op mijn persoonlijke verhaal en besteedde veel aandacht aan iedereen in de groep die daar behoefde aan had. Fijn dat zij ook zelf haar kwetsbare kant vertelde. De training was een goede afwisseling tussen ontspanning, persoonlijke verhalen en nieuwe kennis. Dag één had voor mij iets meer oefening mogen hebben.

5/5
– Sam Maas

Burn-out klachten zijn meestal het gevolg van een combinatie van factoren.

Zo kun je bijvoorbeeld teveel hooi op je vork hebben genomen op werk, stressvolle problemen in de privésfeer ervaren (zoals financiële of relationele moeilijkheden) of ontdaan zijn door heftige gebeurtenissen in het recente verleden (zoals een ontslag of overlijden in de familie).

Door verschillen in de hersenen gaan vrouwen en mannen beiden op een andere manier met dit soort problemen om. Mannen hebben een hoger testosteronniveau, waardoor hun rechterhersenhelft meer wordt gestimuleerd en ze conflicten in de relationele sfeer doorgaans makkelijker van zich afzetten. De meeste symptomen van burn-out of overspannenheid ontstaan bij mannen dan ook vooral door overbelasting op werk.

Vrouwen hebben een hoger oestrogeenniveau dan mannen, waardoor het langer duurt totdat een fysieke stressreactie in het lichaam wordt geremd. Ook de menstruatiecyclus heeft invloed op de snelheid waarmee vrouwen herstellen van spanning. De meeste burn-out symptomen bij vrouwen komen voort uit relationele problemen of sociale spanningen in de werksfeer. Ook diverse verantwoordelijkheden als werkneemster, echtgenote, moeder, dochter en vriendin eisen hun tol.

Een burn-out herken je aan de volgende symptonen

Lichamelijke symptomen burn-out:

Psychische symptomen burn-out:

Over onze trainers

Job van den Hurk

Marieke Kok

Nanda Coenen

Inge Declercq

Patricia Lie-van Dijk

Kirsten Elsdijk

Floor van der Steen

Ginny Chamorro

Siebe Hannosset

Mischa Selis

Erik Schut

Charlotte Labee

Erik Schut

Charlotte Labee