Hormonen en je brein

Wil jij meer rust en balans voor je brein? Dit start bij je hormonen. Je brein is namelijk een hormonale machine. Jouw hormonen en neurotransmitters bepalen hoe jij je voelt, functioneert, of je geheugen goed voor je werkt, hoe je energie is, hoe je slaapt, of je focus en flow hebt en hoe je in je vel zit.

Leer hier alles over tijdens de tweedaagse Brain Balance Boost ‘Hormonen en je brein’, op 15 & 16 juni 2023. De training wordt gegeven door gynaecologe Ginny Chamorro, die al duizenden vrouwen geholpen heeft met veel hormonale klachten.

Ginny Chamorro

Ginny Chamorro

Brain Balance Boost
299
  • Ginny Chamorro
  • 10:00 - 17:00 uur
  • 15 & 16 juni 2023
  • Theodoor Colenbranderhof 3, 3059 Rotterdam, Nederland
  • 299
  • Brain Food Lunch
  • Inclusief studiemap & materiaal

Wat leer je tijdens deze 2-daagse training

Leer je je brein beter kennen.

Ontdek je welke hormonen van belang zijn.

Leer je hoe je hormonen je brein aansturen.

Ontdekt je hoe jouw disbalans veroorzaakt kan worden door je lifestyle.

Zet je stappen in het holistisch ontdekken en werken met je breingezondheid.

Maakt je een persoonlijk plan van aanpak met stappen die voor jou werken.

eer je op een holistische manier kijken, waardoor je naar de oorzaak gaat en het probleem daarmee daadwerkelijk oplost.

Brain Balance Opleidingen
– REVIEW –

"

Mischa ging in op mijn persoonlijke verhaal en besteedde veel aandacht aan iedereen in de groep die daar behoefde aan had. Fijn dat zij ook zelf haar kwetsbare kant vertelde. De training was een goede afwisseling tussen ontspanning, persoonlijke verhalen en nieuwe kennis. Dag één had voor mij iets meer oefening mogen hebben.

5/5
– Sam Maas

Hormoonverstoring veroorzaakt disbalans

Tegenwoordig zien we steeds meer hormoonverstoringen, wat inhoudt dat ons menselijk systeem niet meer op de juiste manier de hormoonafgifte kan verwerken. Er worden te veel of te weinig van een bepaald hormoon afgegeven. Bijvoorbeeld bij een verminderde afgifte van het hormoon GABA, zie je als gevolg angstklachten ontstaan.

Er kunnen veel meer verstoringen hormonaal plaatsvinden, denk aan de hormonen als dopamine, serotonine, oestrogeen, testosteron en nog vele andere hormonen. Je hormonen betekenen alles voor jouw breingezondheid. Hormonen zijn verantwoordelijk voor heel veel processen in jouw lichaam en brein.

Zo bepalen ze je energieniveau, beïnvloeden ze je geheugen, je humeur, of je goed slaapt of niet, maar ook of je zin hebt in seks, je vruchtbaarheid, de mate waarin je stress ervaart en hoe je ermee omgaat en staan ze in contact met je immuunsysteem. Hormonen zijn letterlijk stofjes die signalen geven. Ook wel neurotransmitters genoemd, die alle lichaam en brein functies aansturen.

Ons lichaam is gebouwd om de hormoonhuishouding goed in balans te houden en daardoor gezond en gelukkig door het leven te gaan. Echter door een hormoonverstoring raak je in een disbalans, waardoor je niet lekker in je vel komt te zitten en allerlei gezondheidsklachten, zowel mentaal als fysiek, zult ervaren.

Wat zijn de klachten die je kunt ervaren?

Kort lontje, depressieve gevoelens, burn-out klachten, vermoeidheid, geheugenproblemen, brainfog, angstgevoelens, slaapproblemen, cyclus klachten, voortplantingsproblemen, verminderde libido, gewichtsproblemen, migraine of hoofdpijnen, verslechterde huid, voedselintoleranties, darmklachten, en cravings.

Hoe kan het dat we zoveel problemen met ons brein en onze hormonen ervaren?

Het is niet gek dat deze problemen steeds vaker voorkomen. Door invloeden van onze lifestyle beïnvloeden we ook onze hormoonhuishouding en dus de functies van ons brein. Denk hierbij aan voeding, beweging, toxische stoffen die we binnenkrijgen, door voeding, cosmetica, schoonmaakmiddel, maar ook zelfs tandpasta, ook stress heeft een enorme invloed op de regulatie van ons hormoonsysteem. Een korte tijd chronische stress kan al een verstoring zijn van je hormonen. Maar ook je leeftijd speelt mee. In de pubertijd is je hormoonhuishouding heel anders dan in de menopauze. Daarnaast zijn er medicijnen, maar ook ziektebeelden die je hormonen kunnen beïnvloeden. Denk aan schildklierproblemen, kankersoorten of darmaandoeningen.

Naast al het bovengenoemde is de grootste oorzaak van alle klachten en de mentale disbalans die fysieke klachten met zich meebrengt, dat we als mens niet meer gewend zijn om naar de oorzaak te kijken, maar de klacht snel willen oplossen. De klacht is er niet voor niets, die deelt juist waardevolle informatie met je. Op een andere manier met je brein gaan kijken naar de klachten, de oorzaak aanpakken, verandert voor de lange termijn de problemen. Dat is holistisch kijken en jezelf echt weer in balans brengen. Tijdens deze 2-daagse ‘Hormonen en je Brein’, gaan we kijken naar de oorzaak, de klachten, wat vertellen ze je, wat kun je er concreet mee doen? Je leert de basisstappen zetten van een hormoonsysteem wat in balans voor jou functioneert, i.p.v. tegen jou. Je krijgt inzicht in hoe je hormonen werken, waarom ze voor je brein zo belangrijk zijn, hoe je je hormonen anders kunt gaan aansturen, welke voeding, supplementen, lifestyle en kennis hier belangrijk voor is. Je maakt een stappenplan, waarmee jij concreet kunt gaan werken, om zowel mentaal als fysiek meer rust en gezondheid voor jezelf te gaan creëren.

Over onze trainers

Job van den Hurk

Marieke Kok

Nanda Coenen

Inge Declercq

Patricia Lie-van Dijk

Kirsten Elsdijk

Floor van der Steen

Ginny Chamorro

Siebe Hannosset

Mischa Selis

Erik Schut

Charlotte Labee

Ginny Chamorro