Brain Balance; het vak van NU én de toekomst!

Brain Balance Opleidingen – het instituut voor breinkennis – is de enige gecertificeerde opleider in Nederland die met breinkennis geïnteresseerden, coaches, therapeuten en HR-professionals opleidt tot Brain Balance Coaches. De opleidingen en trainingen zijn geschikt voor iedereen die op ieder niveau meer wil leren over zijn/haar brein en de doelgerichte werking daarvan. Of je jezelf nu op persoonlijk gebied verder wilt ontwikkelen of als professional anderen wilt helpen. Onze ervaren en gedreven trainers leren je hoe je hersenen zijn geprogrammeerd en hoe je ze uiteindelijk kunt herprogrammeren waardoor een optimale balans ontstaat welke leidt tot een betere gezondheid en meer geluk – privé, maar ook op de werkvloer.

Preventieve zorg voor het brein is de beste stap die je kunt nemen

De meest waardevolle tool in het menselijk lichaam is zonder twijfel je brein. Je hersenen sturen nagenoeg alles aan. Hoe we leren, denken, voelen en creëren. Maar ook hoe geluk wordt ervaren en hoe we ons als mens blijven ontwikkelen. In deze snel veranderende wereld is preventieve zorg voor je brein dan ook essentieel, om je beter staande te kunnen houden in de dagelijkse maatschappij. Want in onze huidige maatschappij is er meer dan ooit behoefte aan een juiste balans. Maar liefst 52% van alle werkende Nederlanders ervaart burn-out klachten en dit blijft jaarlijks groeien. Als we hier nu niet samen wat aan doen, zullen naar verwachting in 2030 mentale ziekten zoals Parkinson, Alzheimer, dementie, depressie en burn-out, de grootste ziektelast ter wereld vertegenwoordigen.

Er is vandaag nog een verandering nodig. Zodat we morgen weer kunnen genieten van het leven. Die verandering willen we graag met jou inzetten: 

Change today, enjow tomorrow.

Kennis van je brein is de eerste stap in de goede richting!

In de Brain Balance opleidingen en -trainingen leer je de balans terug te vinden, zowel mentaal als fysiek. De opleidingen en trainingen zijn geschikt voor iedereen die meer wil leren over zijn/haar brein en de doelgerichte werking daarvan. Of je jezelf nu op persoonlijk gebied verder wilt ontwikkelen of als professional anderen wilt helpen. Tijdens het volgen van de Brain Balance opleidingen en -trainingen leer je alles over de werking en herprogrammering van het brein en hoe je dit bij anderen kunt activeren.

Dat is de eerste stap naar een nieuwe lifestyle, die meer in balans is, waardoor gezondheidsklachten verdwijnen en meer van het leven genoten kan worden.

De Brain Balance Methode

Een brein in balans aan de hand van zeven pijlers:

Breinkennis

Stress Management

Ontspanning

Voeding

Beweging

Slaap

Omgeving

Over oprichter Charlotte Labee

De drijvende kracht achter Brain Balance Opleidingen is Charlotte Labee. Als Brain Balance expert, spreker, trainer en auteur helpt Charlotte mensen in balans te komen. In balans met zichzelf en in hun dagelijks bestaan, waardoor ze meer geluk, gezondheid en plezier ervaren in hun leven.

Ik durf te zeggen dat ik tegenwoordig goed in balans ben. Maar dit is niet altijd zo geweest. Ik heb hoge pieken en diepe dalen beleefd, en de balans was toen ver te zoeken. Begin 2017 ging dan ook het roer om. Ik ben me gaan verdiepen in psychologie en vooral in neurowetenschappen. Ik heb diverse opleidingen gevolgd, waaronder ‘Neural Cause Effects, ‘Body Mind Reset’, EMDR, Hypnosetherapie, Orthomoleculaire therapy tot epigenetica en nog veel meer. Ik ben nog steeds dag in, dag uit bezig met mijn kennis vergroten en die tot bruikbare informatie omzetten. Want de wereld staat niet stil. We weten nog lang niet alles van onze hersenen. Maar met wat we al wel weten, kom je verder dan je ooit voor mogelijk hield. Ik kan het weten.

Die kennis en ervaringen die ik heb opgedaan wil ik doorgeven en delen. Mijn missie is om in begrijpelijke taal helderheid te geven hoe we dingen anders kunnen doen. Voor onszelf, voor onze kinderen, en voor elkaar: want de huidige maatschappij maakt het ons allemaal moeilijk. Toxinen, ongezonde verleidingen, stress, drukte, telefoons, prestatieverwachtingen: het is niet niks.

Ik heb hiervoor de Brain Balance methode ontwikkeld. Volledige balans bereik je door de zeven Brain Balance pijlers in balans te brengen: breinkennis, omgeving, ontspanning, stress, slaap, beweging en brain food. Deze methode is uitgegroeid tot een volwaardige opleiding en uiteindelijk zelfs een erkend breininstituut: Brain Balance Opleidingen.

Ik heb hier zeven boeken over geschreven: Brain Balance, Brain Food, Brain Food Smoothies, Brain Balance Journal, Brain Balance Teenage Journal, Brain Balance Kids Journal en Overprikkeld Brein. Hieronder zijn meerdere bestsellers en het meest recente boek, Overprikkeld Brein, is zelfs als meer dan 100.000 keer verkocht! Aanvullend op de boeken ga ik ook door het land met verschillende theatertours. Zo is er de Brain Food Tour en ook de Overprikkeld Brein Tour, die razendsnel volledig uitverkocht was. En er staan nog veel meer prachtige evenementen op de planning.

Hier ben ik allemaal ontzettend trots op. Zelf had ik nooit durven dromen dat mijn eigen interesse in het brein zou uitgroeien tot wat het nu is. En ik ben iedere dag weer dankbaar dat ik steeds meer mensen kan helpen. Maar het begint bij jezelf: ik geloof er heilig in dat verandering zal komen op het moment dat jij dat echt wil. Als jij erin gelooft dat je het waard bent om te veranderen. Ik ga die reis graag met jou aan.